Verzilver uw woning

Heeft u ook een pensioengat? Dan bent u niet de enige. Met name bij ondernemers komt dit vaak voor, maar meestal weten zij wel dat ze na hun pensionering minder te besteden hebben. Werknemers zijn zich hier veel minder van bewust. Het idee ‘mijn baas heeft het prima geregeld’ is veelvoorkomend. In die veronderstelling leefde Louis ook tot hij na zijn pensionering merkte dat zijn spaargeld wel erg snel slonk. Door zijn woning te verzilveren is daar een halt aan toegeroepen.

Louis kan uw buurman zijn. Hij is een actieve senior, getrouwd, houdt van voetbal en tennis, de kinderen zijn de deur uit en met de iPad in de hand plant hij door het jaar heen een paar leuke vakanties en aantrekkelijke uitjes. Voor zijn pensionering werkte hij in de bouw, eerst als timmerman en later als opzichter. Ook zijn baas had zijn pensioen prima geregeld … althans dat dacht hij. Toch valt het tegen wat hij per maand ontvangt en daarom kwam hij bij ons. Al snel werd duidelijk dat Louis een paar keer van werkgever was gewisseld en in de jaren 80 lange tijd werkeloos was. Daarnaast verdiende hij de laatste jaren wel goed, maar in het begin was het geen vetpot. Al die factoren bij elkaar zorgen ervoor dat hij minder pensioen krijgt dan hij verwachtte. Maar één geluk had hij wel: veel overwaarde in zijn huis. Door dat te verzilveren is zijn pensioen nu aangevuld.

Hoe dat in zijn werk gaat? Een ‘verzilverhypotheek’ is een ‘omgekeerde’ hypotheek, waarbij u in uw huis blijft wonen en geld onttrekt aan uw woning. Het bedrag dat u - ineens of periodiek – kunt opnemen wordt bepaald op basis van de overwaarde en uw leeftijd. Over de lening betaalt u rente en deze wordt (met de onttrekkingen) bijgeschreven op de hypotheeklening. Hierdoor groeit de schuld .

Wat Louis terecht vroeg is: ontstaat er dan geen restschuld? Hij wil zijn kinderen namelijk geen schuld nalaten. Wij konden hem daarin geruststellen. Hypotheekverstrekkers geven de garantie af dat een restschuld wordt voorkomen. De schuld die nog wel openstaat wordt bij verkoop van de woning of bij het overlijden van de langstlevende ingelost. In de regel staat hier een termijn van één jaar voor. De opbrengst minus de opgebouwde schuld is voor de erfgenamen.
Kies een vestigingInformatie Vraag stellen Afspraak maken
Verzilver uw woning

Klik hier!

 

Op zoek naar
de actuele
hypotheek-
rentes?


Klik hier!