Is een AOV te duur?

Laatst was ik bij een vriend om hem een dagje te helpen terwijl ze zijn huis verbouwden. Het was een komen en gaan van busjes, want ook zijn aannemer is eigenlijk een eenmansbedrijf. De loodgieter, elektricien en tegelzetter zijn allemaal zzp’ers die hij inhuurt voor klussen. Tijdens de koffiepauze werd aan mij gevraagd wat ik doe en zo kregen we het over verzekeringen voor zelfstandigen.

Wat mij daarbij opviel: er waren 5 mensen aan het werk en slechts 1 van hen heeft een AOV, een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Waarom?, vroeg ik aan mijn koffiegenoten. Misschien was het wel vragen naar de bekende weg, maar allemaal vonden ze het te duur. Hebben jullie wel eens gevraagd hoeveel het kost?, was mijn wedervraag. Daarop volgende ontwijkende antwoorden. Dat een AOV duur is, hadden ze allemaal gehoord. Maar wat het precies kost, daar hadden ze geen idee van. Nu kon ik daar ook niet direct antwoord op geven, omdat de kosten van een AOV onder andere bepaald worden door de leeftijd, het verzekerde bedrag en het werk dat je doet. Toch was iedereen het er wel over eens dat het belangrijk is om je te verzekeren. Allemaal kenden ze wel een collega die een hernia had gehad, last had van zijn knieën of allergisch was geworden van het stof. En al hadden 4 van de 5 geen stappen genomen om zich te verzekeren, ze waren zich bewust van hun kwetsbaarheid. Daarom heb ik hen vrijblijvend uitgenodigd op ons kantoor.

Nu denkt u misschien ‘dit is wel toevallig’ en precies die gedachte kwam ook bij mij op. Maar de cijfers zijn onthutsend leerde mijn speurtocht op het internet. Minder dan 20 procent van de zzp’ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering en in de bouw is de dekkingsgraad met 32 procent het hoogste. Toch is dat nog altijd minder dan een derde. En, omdat de kosten voor een AOV te hoog ingeschat worden is de bereidheid om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten niet groot. Toch wil ik u, als u zelfstandige bent, graag een keer uitnodigen om eens te praten over de mogelijkheden en een financieel plan te maken. Zonder op de zaken vooruit te willen lopen, kan ik u namelijk verzekeren dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering prima hand-in-hand kan gaan met uw financiële gezondheid.

We wensen u een gelukkig en gezond 2019.  
 
 
Kies een vestigingInformatie Vraag stellen Afspraak maken
Is een AOV te duur?

Klik hier!

 

Op zoek naar
de actuele
hypotheek-
rentes?


Klik hier!